A PIM új kiadványai

 

Nyugat-képeskönyv

Fotók, dokumentumok a Nyugat történetéből
A 100 éves a Nyugat című kiállításon bemutatott gazdag fotóanyagot a Petőfi Irodalmi Múzeum a Nyugat-képeskönyvben adja ki. Az összegyűjtött több mint ötszáz fotográfia, kézirat és dokumentum időrendben követi egymást, e képekhez kapcsolódnak a Nyugat szerzőinek műveiből válogatott idézetek.  »
 
A PIM új kiadványai

 

Nyugat népe

Tanulmányok a Nyugatról és koráról
2008 októberében a Petőfi Irodalmi Múzeum, az MTA Irodalomtudományi Intézete és az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete szervezésében háromnapos konferenciát szervezett a 100 éves Nyugatról.  »
     
A PIM új kiadványai

 

Kelettől Nyugatig

Mesélő térképek a Nyugat íróinak életéről
Három interaktív térkép tájékoztat arról, hogy hol születtek, éltek és dolgoztak a Nyugat írói. A rendhagyó, játékos topográfiában a városok, utcák, kávéházak nevére kattintva több száz képeslap, fotó, adat és történet között lehet böngészve vándorolni.  »
 
A PIM új kiadványai

 

Nyugat-mozi

Archív filmfelvételek a Nyugat íróiról
A nyugatosokról készült, eddig ismert összes régi filmfelvételt tartalmazza a Nyugat-mozi. Babits, Móricz, Kosztolányi, Karinthy, Nagy Endre, a fiatal Szabó Lőrinc és Németh László alakja elevenedik meg a korabeli filmhíradók, valamint amatőr felvételek filmkockáin.  »