Sajtóvisszhang

 

KI AZ A SZERB ANTAL?

LégyOtt a PIM-ben Szerb Antallal
JÁSZAY TAMÁS ÍRÁSA a Revizoronline-ról
A Petőfi Irodalmi Múzeum sorozatában Lévai Balázs és beszélgetőtársai Szerb Antalnak adtak LégyOttot. A jókedélyű csevegés során szó esett például Pege Aladárról, Umberto Ecóról, a Da Vinci-kódról. A címben feltett kérdésre válasz az est végéig nem érkezett.  »
 
Sajtóvisszhang

 

KORREKT

Thuróczy Katalin: Krízis - Petőfi Irodalmi Múzeum
LÁSZLÓ FERENC CIKKE a Revizoronline-ról.
In memoriam Kaffka Margit és Lesznai Anna - ez volt az alcíme a PIM Felolvasószínházában előadott lelkiismeretes és szolid szövegkompilációnak. Két telivér színésznő remeklése és egy potenciális hangjáték körvonalai.  »
     
Sajtóvisszhang

 

"100 éves a Nyugat" - interaktív kiállítás nyílik a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Független Hírügynökség – szerző: Duna TV
2008.03.26. szerda 16:12
Festmények, korabeli fényképek, kéziratok, kották és különböző író-relikviák mutatják be a Nyugat című irodalmi folyóirat 33 évét csütörtöktől a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).  »
 
Sajtóvisszhang

 

Nyugat-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Kultúra.hu - 2008. március 26.
Rippl-Rónai József festőművész íróportréi is megtekinthetők azon a kiállításon, amely a Nyugat című irodalmi folyóirat alapításának századik évfordulója alkalmából nyílik a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) csütörtökön.  »
     
Sajtóvisszhang

 

Arcok, harcok és túlélők

Népszabadság – Papp Sándor Zsigmond – 2008. március 31.
Az ember csak áll izzadt tenyérrel, miközben parancsolni próbál a szívének, de hiába: őrülten kalimpál. A redakció fogasán cilinderek, sétabot és a szerkesztő úr kabátja, a vitrinben az eddig megjelentetett könyvek sorjázó tekintélye.  »
 
Sajtóvisszhang

 

AZ IDŐ HELYE

Nyugat-maraton / PIM
SZOLCSÁNYI ÁKOS ÍRÁSA a Revizoronline-ról
A Nyugat-maraton estéjén huszonnyolc kortárs író elevenítette meg a Nyugatot maguk választotta szövegek felolvasásával, délután hattól nem sokkal éjfél utánig.  »