Kiállítások, 2023

  • február

    Nemes Nagy Ágnes tájképei

    „Valószínűtlen,

                            hogy mégis föld van itt alul, holott ős-zárvány képződésű volt itt az útburkoló kiskockakő. De úgy látszik, a kő alatt, a kábel alatt, a kényes nyirokérrendszerek alatt (e pulzáló berendezések) mégiscsak föld van itt alul, mindenek ellenére föld.” (Egy pályaudvar átalakítása)

     

    A kiállítás nyitva 
    2023. február 24. - 2023. október 29.
  • március

    Hajnóczy Péter és Nádas Péter írói világaiban

    Nem is állhatna távolabb két író egymástól, mint az egyaránt 1942-ben született Hajnóczy Péter és Nádas Péter. Noha volt idő, amikor együtt emlegették őket – mint a hetvenes–nyolcvanas évek „megújuló prózájának” szükségszerűen összetartozó szereplőit. Vagy mint a „Péterek irodalmának” két jellegzetes hősét.

    A kiállítás nyitva 
    2023. március 9. - 2023. október 29.
  • április

    A Független Iparművészeti Kortárs Szalon kamarakiállítása a PIM-ben

    Időpont: 2023. április 5-23.

    Helyszín: Budapest, V. ker., Károlyi Palota (Petőfi Irodalmi Múzeum, Lotz-terem)

     

    A kiállítás nyitva 
    2023. április 5. - 2023. április 23.
  • Cseh Tamás neve egybeforrt az általa énekelt, átélve közölt dalokkal. Az érettségire kapott gitár, a Bereményi Gézával, majd Másik Jánossal való találkozás determinálta volna sorsát? Ez év januárjában lett volna 80 éves Cseh Tamás.

    A kiállítás nyitva 
    2023. április 25. - 2024. január 28.
  • augusztus

    pop-up kiállítás a PIM udvarán

    Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján a 93 éves, Kossuth-díjas grafikusművész, Sajdik Ferenc fellapozta a költő útirajzait, naplószövegeit, és belőlük visszatekintett rá az élő Petőfi, az ellentmondásokkal teli ember alakja: a nemes lelkű, a hirtelen haragú, az igaz barát, a szenvedélyes veszekedő, a szerelmes, az eszmék megszállottja, a folyton úton lévő. Sajdik tustolla a nemzet nagy költőjének életrajzi anekdotái mögül a nagyon emberi és nagyon szerethető Petőfit varázsolja elénk.

    A kiállítás nyitva 
    PIM Kert
    2023. augusztus 7. - 2023. december 15.
  • szeptember

    Kortárs francia illusztrátorok

    PestText Fesztivál könyvillusztrációs kiállítássorozata ezúttal kortárs franciaországi alkotók munkáiból kínál reprezentatív válogatást.

    A kiállítás nyitva 
    2023. szeptember 20. - 2023. október 15.